Hvad er en massagepistol?  – Pro Recovery

Hvad er en massagepistol? 

Forestil dig, at en foamroller og elektrisk hammer fik et barn. Resultatet: en massagepistol. Flere og flere fysioterapeuter benytter sig af massagepistolen, som redskab på klinikken, både som supplement til massagebehandling, men også en helt ny måde at behandle sine klienter på. Du har sikkert også set massagepistolen på diverse sociale medier, hvor en ‘fitnessguru’ har promoveret den. Men er der reelt noget over den? 

Hvordan fungerer en massagepistol?

En massagepistol er lavet af en batteridreven motor med forskellige monterbare hoveder lavet af gummi, plast eller skum. Du vil se, at de fleste massagepistoler på markedet laver mellem 40-60 stød i sekundet, som lyder af meget, men det føles faktisk særdeles godt. Massagepistolen blødgør bindevævet i musklerne, hvilket har flere forskellige fordele.

Hvilke fordele har en massagepistol?

Brugen af en massagepistol har mange fordele; bedre blodcirkulation, bedre restitution, mindre smerter og øget bevægelsesfrihed. Det er nemlig vist i flere undersøgelser. Bedre blodcirkulation er godt for alle, både Hr og Fru hakkebøf, men også den dedikerede sportsentusiast. Massagepistolen viser sig, at være et af de bedste redskaber til bedre restitution.

"Bedre blodcirkulation er godt for alle, både Hr og Fru hakkebøf, men også den dedikerede sportsentusiast."

Massagepistoler og fysioterapeuter

En massagepistol er udviklet til at lave vibrations terapi, som har mange positive effekter på krop og sind. Massagepistoler er også blevet populære hos massører og fysioterapeuter pga dette. 

Gentagne og hurtige slag på en bestemt muskelgruppe kaldes for percussions terapi, eller endnu mere formelt neuromuskulær percussions terapi. Dette er også kendt som vibrations terapi. Mange studier tyder på, at det har en klar effekt på blødgørelse af bindevævet omkring musklerne. Det kan oversættes til behandling af myoser og muskelspænding.

En undersøgelse, der blev offentliggjort i Journal of Clinical and Diagnostic Research viste, at når deltagerne, som fik vibrations terapi i 5 minutter, berettede om betydeligt mindre ømhed op til 48 timer efter træning end dem, der ikke fik nogen af delene. 

Køb din egen massagepistol her

 

Kildeliste:

Pubmed ID: 25121012

Pubmed ID: 27025688

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3939523/