Evidensen bag massagepistolen – Pro Recovery

Evidensen bag massagepistolen

Massagepistolen er en forholdsvis ny opfindelse, som blevet lavet i 2014 af Hyperice. Massagepistolen blev i 2014 udviklet til at lave “vibrationsterapi” og “percussionsterapi” til atleter. Siden da er massagepistolen blevet meget populær for alle slags mennesker i befolkningen. Fysioterapeuter og massører bruger teknikker med hænderne til at opnå denne effekt, men er også begyndt at bruge massagepistoler med flotte resultater. 

Massagepistolen er et fantastisk redskab for at komme muskelspændinger, ømhed og myoser til livs. Den er udviklet til at lave percussions- og vibrationsterapi, som klinisk bevist er en banebrydende form for behandling. Massagepistolen laver høj intensive slag på de ønskede muskelgrupper, som fører til bedre blodcirkulation og lindring af muskelspænding og myoser.

Blodcirkulation

Vores blod bevæger sig konstant gennem blodkar for at transportere næringsstoffer og ilt til hele kroppen - lige fra hjerne og hjerte til muskler og hud. Dårligt blodomløb fører det til at cellerne ikke får det, de har brug for. Man vil mærke en række symptomer, såsom dårlig fordøjelse og nedsat immunforsvar.

Med en massagepistol kan man forbedre sin blodcirkulation markant, og dermed forbedrer sit velvære og endda også sin sport performance.

Evidens og undersøgelser

En undersøgelse fra 2014 lavet af NCBI (National Center for Bio Technology Information) viser at percussions- og vibrationsterapi er effektive metoder for at undgå DOMS (delayed onset muscle soreness), betydende at man er mindre tilbøjelig til at føle muskelømhed- og smerte 24-72 timer efter muskelarbejde.

En anden undersøgelse fra 2016 lavet af Australian Physiotherapy Association viser at det har en positiv effekt at benytte massage efter hårdt muskelarbejde. I undersøgelsen brugte de ironman og triatlon atleter som forsøgspersoner. Her delte de deltagerne ind i to grupper. Den ene gruppe skulle sidde ned og slappe af efter løbet, og den anden gruppe fik massage efter konkurrencen. Her viste det sig, at det havde en væsentlig effekt, at benytte massage efter langvarig muskelarbejde.

Massagepistol til sport

Hos Pro Recovery tror vi på, at massage pistolen er essentiel i sportstasken. Den kan både bruges til opvarmning, genoptræning og skadesforebyggelse. Til opvarmning bruges den blandt andet til gøre musklerne klar til intenst muskelarbejde, dette er også skadeforebyggende. For sprinteren, som laver kort intenst muskelarbejde er det essentielt at klargøre musklerne.

Denne behandling er meget nyttigt for folk, der sidder ned meget dagen. At sidde ned i mange timer af gangen kan give muskelspændinger i hoftebøjer, ryg og nakke. Specielt folk der sidder foran en computer kan få muskelspændinger i underarmene, også kendt som musearm. 

 

Kilder:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27025688/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25121012/